Mig Any a Xixona

Xixona el mes de Febrer celebra el mig any de les festes d’agost. El punt de partida d’aquest mig any és la setmana cultural que precedeix al dia del mig any. Enguany la Federació de Sant Bartomeu i Sant Sebastià ha organitzat una setmana cultural d’allò més diversa. La cultura festera i la torronera, emblema del nostre poble és la protagonista.

La presidenta de la Federació, Esther Ferrándiz, ha declarat que aquesta setmana és el preludi del dia del Mig Any i demana a tots els xixonencs i xixonenques, festers i no festers que gaudeixen dels actes programats. La Federació de Sant Bartomeu i Sant Sebastià ha fet un gran treball per tal d’organitzar aquesta setmana cultural repleta d’actes relacionats amb les festes de moros i cristians.

La setmana cultural comença demà dia 14 de Gener amb els següents actes. A les huit de la vesprada, en el saló d’actes de la Societat El Trabajo, s’inaugurarà l’exposició fotogràfica i de cartells anunciadors on estaran exposades totes les fotografies i cartells presentats a concurs així com els guanyadors. Seguidament es farà la presentació del llibre del mig any Diccionari de l’elaboració del torró a càrrec de la seua autora Noemi López Alcaraz. Per acabar aquesta primera jornada cultural es presentarà la nova web de la Federació de Sant Bartomeu i Sant Sebastià a càrrec del seua autor Fabian López Coloma.

Al llarg de la setmana hi hauran diversos actes, com ja hem dit, relacionats amb el món fester. Des d’una conferència sobre pólvora i l’alardo, el dimarts 19, a càrrec de Joaquin Marco Sanjuán, assessor de pólvora de la UNDEF fins a arribar al dia 22 de febrer que se celebrarà el Concert del Mig Any a càrrec de l’Associació Artisticomusical El Trabajo de Xixona. Una setmana completa on trobarem el Taller d’ambaixades a càrrec d’Alfonso Zaragoza, la presentació del vídeo 15 anys de la interpretació de l’himne Festa en Xixona a càrrec del seu autor José Colomina Ramos i la reproducció del vídeo oficial de les festes de moros i cristians 2012.

El dia 23 de febrer se celebrarà el dia del mig any que començarà a les dotze del migdia amb la desfilada de la federació.

Les filaes desfilaran a continuació amb l’ordre seguent:

Bàndol cristià: Cavallers del Cid, Pirates-Marinos, Llauradors, Contrabandistes i la capitania cristiana, la Canyeta.

Bàndol moro: Kaimans, Moros Verds, Marrocs, Moros Vermells i la capitania mora, Moros Grocs.

La segona desfilada començarà a les set de la vesprada seguint el mateix ordre que pel matí.

Les Festes de Moros i Cristians de Xixona són organitzades per la Federació de Sant Bartomeu i

Sant Sebastià de Xixona i per l’Ajuntament de Xixona.

Per ampliar informació o qualsevol consulta podeu posar-se en contacte amb nosaltres al telèfon 636500063 o 630900013 o al correu federaciodefestes@gmail.com.

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *