Xixona celebra el seu Mig Any 2016

El punt de partida d’aquest mig any és la setmana cultural que precedeix al dia del Mig Any. Esta setmana cultural, organitzada per la Federació de Sant Bartomeu i Sant Sebastià, que repeteix per segon any consecutiu amb Jonathan Gras com a president, es d’allò més variada, realitzant-se actes inamovibles per reclam popular com poden ser els concerts previs al dia del Mig Any.

La setmana cultural començarà el proper 19 de febrer amb la inauguració al saló d’actes de la Societat El Trabajo de la, ja coneguda i esperada per tots, exposició de fotografies i cartells presentats a concurs.

Esta exposició estarà oberta fins el proper 28 de febrer i estarà oberta al públic totes les vesprades de 18:30 a 20:30 i, els caps de setmana, de 11:00 a 13:00 i de 18:00 a 21:00.

La resta de la setmana podem trobar actes amb una gran varietat, tots ells, com no, al voltant de les Festes de Moros i Cristians. Alguns d’aquests actes són la ja esperada reproducció del video de Festes o la Xarrada- exposició dels 100 any del juí sumaríssim del moro traïdor a càrrec de la filà Moros Grocs de Xixona. Com s’ha comentat anteriorment, trobem d’una banda, els concerts de Festes.

El primer serà dimecres 24 a càrrec de la banda juvenil de Xixona on es lliuraran els premis del concurs de dibuix infantil, caps d’esquadra infantil i de llicenciats de l’escola de festes; d’altra banda, trobem el concert de l’Agrupació Artísticomusical El Trabajo de Xixona que se celebrarà la vespra del Mig Any.

En este últim concert es lliuraran els premis dels diferents torneigs, així com el de fotografia festera, de fotografia per Twitter, del cartell anunciador de Festes i, per primera vegada, de micro-relats que, a més, serà publicat al llibret del Mig Any.

Per concloure els actes, el proper dissabte 28 de Febrer tindrà lloc el Mig any pròpiament dit. Este dia començarà amb la desfilada de la Federació amb els delegats de cadascuna de les filaes existents a les 12:00 a La Plaça i seguidament desfilaran les filaes amb l’ordre següent: Bàndol moro: Marrocs, Moros Vermells, Moros Grocs, Kaimans i la capitania: Moros Verds. Bàndol cristià: Llauraors, Contrabandistes, La Canyeta, Cavallers del Cid i la capitania: Pirates-Marinos.

La segona desfilada començarà a les set de la vesprada seguint el mateix ordre que al matí.

Una vegada s’hagen acabat tots estos actes, els festers hauran d’esperar uns altres sis mesos per a poder gaudir de les seues benvolgudes festes de Moros i Cristians. Les Festes de Moros i Cristians de Xixona són organitzades per la Federació de Sant Bartomeu i Sant Sebastià de Xixona i per l’Ajuntament de Xixona.

Per ampliar informació o qualsevol consulta podeu posar-se en contacte amb nosaltres al telèfon 630900013 o 682302038 o al correu: federaciodefestes@gmail.com.

 

 

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *