Ambaixada Infantil en Xixona

Des de la Federació de Sant Bartomeu i Sant Sebastià s’han proposat, tal i com ho van recalcar al seu saluda al Programa de Festes, fomentar tant les activitats com l’entreteniment i el protagonisme dels més menuts. El seu president recalca que: sense joventut la festa acabaria morint i, què millor que educar-los en la Festa i en els nostres costums.

Per tal d’aconseguir açò, l’any passat ja van celebrar la seua primera “dansà infantil” en la que només podien acudir els més xicotets i xicotetes del poble, sent la dansà tot un èxit.

Enguany, no només tenen la dansà sino que continuen també oferint la possibilitat de l’Escola de Festes en la que els rangs d’edat han estat adaptats per tal que més xiquets puguen  durant quatre dies rebre els coneixements de persones voluntàries i que estimen la festa ensenyant-los el per què de les festes, les filaes que hi ha, com desfilar, entre altres.

Després d’un intent fallit l’any anterior, la Federació ha aconseguit amb ajuda  d’Alfonso Zaragoza Miquel (creador i director de l’escola d’ambaixadors de Xixona) promoure este paper, el d’ambaixador; tant per a l’ambaixada mora com la cristiana, passant pels papers de sentinella, baixà o capità de la mateixa.

La primera ambaixada infantil de Xixona tindrà lloc el proper 17 d’agost del present any al castell de Festes. Els papers estaran interpretats pels següents xiquets provinents de l’escola abans mencionada: Sergio Gomez Piñero (Ambaixador moro), Enric Soler Miquel (Sentinella moro), Esteve Pico Blanquer (Baixà), Rubén Muñoz Méndez (Ambaixador cristià), Guerau Garrigós Soler (Sentinella cristià), Alex Miralles Soler (Capità).

Des de la Federació indiquen que “estan molt contents i il·lusionats de veure este idea feta realitat i esperen que el públic col·labore i l’accepte amb tantes ganes com els xiquets participants han tingut”.

 

Les Festes de Moros i Cristians de Xixona són organitzades per la Federació de Sant Bartomeu i Sant Sebastià de Xixona i per l’Ajuntament de Xixona.
Per ampliar informació o qualsevol consulta podeu posar-se en contacte amb nosaltres al telèfon 630900013 o 682302038 o al correu: federaciodefestes@gmail.com.

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *